Dia Mundis Blogg

Välkommen till vår Blogg om Andlighet, Mysticism och Inre Alkemi.

Den Primordiala Modern: Livets Ursprung Började i Mörker

alkemi den stora modern död och återfödelse gudinnan meditation nigredo shadow work undermedvetna Jun 23, 2024
Dia Mundi - Masters of Soul Transformation
Den Primordiala Modern: Livets Ursprung Började i Mörker
32:21
 

Tillhörande detta blogginlägg finns en Kraftfull Guidad Meditation och Aktivering "Great Mother Awakening and Transmission". Den här meditationen var exklusivt kanaliserad för ett av mina gruppcoaching-program där vi arbetade med den Primordiala Gudinnan och Den Mörka Modern. I meditationen kommer du att bli inbjuden att ansluta till den Stora Moderns energi och välkomna henne in i din kropp genom din yoni/vagina. Denna övning kommer bjuda in dig att fokusera på och slappna av i din yoni, vilket kanske inte känns bekvämt för alla.

Vänligen fortsätt endast med denna meditation om du känner dig helt lugn och bekväm med detta koncept. Om du tvekar eller känner dig orolig är det helt okej att hoppa över denna övning eller välja en annan meditation. Lyssna på din intuition och prioritera din komfort och ditt välbefinnande.

Meditationen kommer att guidas på engelska.


Den Stora Modern, Mörka Modern och den Primordiala Gudinnan

Urmodern, även känd som Den Stora Modern, Mörkrets Moder, eller den Svarta Madonnan, är en kraftfull symbol för den allomfattande, omvårdande och kärleksfulla energi som bor inom oss alla. Hennes energi finns i varje skapelse, från de största galaxerna till de minsta varelserna på jorden. Hennes närvaro är varm, närande och fylld med kärlek. Det är genom hennes livmoder som allt liv passerar från en värld till en annan, och hon föder fram både stjärnor och små fågelungar, fjärilar och människobarn. Det finns inte en enda varelse i hela vår existens som inte är skapad från den kosmiska urmoderns sköte.

Den Mörka Modern bjuder in oss i en cykel av Födelse/Död/Återfödelse. Hon symboliseras i Nigredo som är det första steget av den alkemiska processen där materia bryts ner för att renas och transformeras. I den Alkemiska processen innebär Nigredo en resa ner till dödsriket där allt som en gång var i liv bryts ner till sina beståndsdelar. Det här är den psykospirituella initiering som myter världen över har försökt illustrera sen urminnes tider; Inannas nedgång till hennes syster Ereshkigals dödsrike, Persephones nedgång till Hades och Hels rike i fornnordisk mytologi.

Nigredo är "Själens Mörka Natt" en tid av upplösning och nedbrytning, där det gamla jaget måste dö för att ge plats åt en ny födelse, för att kunna ta en ny form. 

Det är en resa in i det okända, en konfrontation med våra djupaste rädslor och skuggor. Att dö innan vi dör. Men det är också en resa mot transformation och förnyelse. Den Mörka Modern representerar den mystiska och dolda visdomen och den heliga feminina kraften som rymmer skapelsens djupaste mysterier.

Den Svarta Madonnan: En Djup Andlig Symbol

En form som den Mörka Modern har tagit är Den Svarta Madonnan som genom århundraden blivit en otroligt kraftfull symbol, genomsyrad av historia, mystik och andlig betydelse. Dessa kraftfulla avbildningar av Jungfru Maria med mörk hud finns över hela världen, men särskilt i Europa. Hennes mörka hud är inte bara vacker, den är symbolisk. Den representerar jordens färg, fruktbarhet, och det heliga mörkret som finns inom oss alla. Den Svarta Madonnan är en universell moder, en beskyddare och en helare. Det är därför så många pilgrimer söker sig till hennes helgedomar, för att hitta tröst och läkning, och för att bevittna hennes mirakel.

Hon symboliserar den dolda visdomen och den heliga feminina kraften. Som en arketypisk modersfigur påminner hon oss om att precis som hon, är vi både ljus och mörker, skapelse och förstörelse. Det är i föreningen av polariteter som vår sanna kraft hittas.

Den Svarta Madonnan är också en representation av det heliga mörkret, den mystiska visdomen som finns i natten och i djupet av vårt eget medvetande. Hon är en symbol för den dolda, heliga kraften som skapar och omformar allt liv. Hennes svarta färg symboliserar inte ondska, utan snarare den bördiga jorden, de mörka, primordiala vatten i livmodern där allt liv tar sin början. 

Urmoderns sexuella kraft

Urmodern ser sin sexuella kraft som en helig och kreativ energi, en livskraft som genomströmmar allt hon berör. Varje frö som gror, varje varelse som föds, varje stjärna som tänds, är en manifestation av hennes oändliga, skapande energi. Hennes fruktbarhet är en symbol för möjligheterna och potentialen som finns inom varje levande ting. 

Eros, den djupa och grundläggande kärleken och lusten som driver skapelsen, är också en central del av Urmoderns väsen. Eros är inte bara den fysiska kärleken utan också den andliga och emotionella kraften som binder oss samman och driver oss att skapa, älska och förändras. Urmodern vet att denna kraft är helig och att det är genom den vi når djupare nivåer av förståelse och medvetenhet.

Urmoderns kärlek är villkorslös och allomfattande. I hennes ögon är varje skapelse, varje varelse, varje kropp en del av henne själv och därför värdig hennes kärlek och omsorg. Hon omfamnar alla sina barn med samma värme och näring, oavsett deras fel och brister.

Det innebär att du också är värdig hennes kärlek, precis som du är.

Du behöver inte förändra eller förbättra dig själv för att förtjäna hennes kärlek. Den är alltid där, alltid tillgänglig, alltid villkorslös.

Att förstå och omfamna Urmodern som en gudomlig kraft, utanför och inuti oss själva innebär att vi accepterar och älskar alla delar av oss själva – vår sensualitet, vår fruktbarhet, vår kreativa kraft och vår djupaste kärlek. Vi räds inte våra skuggor, utan vi hittar gåvorna som glimrar vackert i den svarta natten. Det innebär att vi ser oss själva som värdiga njutning, kärlek och att skapa vår värld och våra liv så som vi önskar. Det innebär att vi ser vår egen potential, våra kroppar och kreativitet som heliga och att vi tillåter oss själva att skapa och förändras utan rädsla.

Genom att återknyta till Urmodern magiska energi kan vi lära oss att se vår egen resa genom livet som en helig process av skapelse och transformation. 

Urmoderns Kraftcenter: Kvinnans Livmoder och Kön

Urmoderns kraftcenter finns i vår livmoder, våra äggstockar och vår vagina. Dessa områden bär på en djup, uråldrig visdom, men också ofta på sår och blockeringar som samlats genom tusentals år av våra förmödrars skam och förtryck kring kvinnlig sexualitet och lust. Nästan varje kvinna har någon form av trauma kring dessa heliga organ – det kan vara allt från obehag vid sex, övergrepp, till något så naturligt som svår PMS.

Ditt liv började också i en livmoder. I din moders livmoder. Det var resan genom livmodern och ut genom vaginan som var din allra första initiering in i den här världen. Detta är en påminnelse om den grundläggande, heliga kraft som finns i dessa organ. De är porten mellan världar, kanalen genom vilken nytt liv kommer till världen.

Födelseprocessen är vårt allra första trauma. Det är en enorm chock som plötsligt väcker barnets första känsla av panik över att ha lämnat det trygga boet. Föreställ dig hur ett spädbarn måste känna sig för att skrika så hjärtskärande – det är en känsla av förlust, chock och separation. Vi tas från den varma, trygga livmodern där vi vaggats i takt med vår moders hjärtslag och rörelse, och slungas ut i en kall, ljus värld.

Navelsträngen klipps och förhoppningsvis kan vi snabbt knyta an till vår moders bröst, hjärtslag och mjölk. Men det är långt ifrån alltid så enkelt. Ibland byts värmen och mjukheten ut mot kyla och separation alltför fort. Ibland är vi sjuka när vi föds och födelseprocessen är traumatisk för både barnet och modern. Denna upplevelse sätter spår i vår kropp och vårt sinne, och återspeglas senare i livet genom upprepande tanke- och känslomönster.

När vi lär oss om vår födelseresa kan vi samtidigt lära oss om hur vi relaterar till processen av personlig transformation. Varje gång vi tar oss igenom ett lager av rädslor och motstånd, är det en symbolisk födelse genom den stora moderns kosmiska livmoderhinna och resan ut genom hennes födelsekanal.


 

Reflektion

- Vad vet du om din födelse?
- Gick förlossningen snabbt eller långsamt?
- Var det komplikationer?
- Hur var din mammas och din pappas relation medan du befann dig i livmodern?
- Hur var dina första sex månader?

 


 

Visualiseringsövning

Blunda och försök att visualisera hur du tror att kände dig när du var i livmodern. Föreställ dig det varma fostervattnet, mjukheten, tyngdlösheten och att hela tiden vara trygg och fylld med näring. Fortsätt att blunda men gå sedan över till att försöka föreställa dig hur det var när du kom ut genom födelsekanalen. Hur tror du att du kände dig? Vad hände i dig när de lade dig vid din mammas bröst för allra första gången? Kände du dig trygg eller otrygg? Lägg märke till alla känslor som detta väcker i dig. Dokumentera detta i en journal eller dagbok.

 


 

Bonus Skrivuppgift

Skriv ner allt du nu vet och förnimmer om din födelse. Fråga dina föräldrar (om möjligt) kring fler detaljer. När du skrivit klart: Finns det något tema i din födelseresa som påminner dig om hur du skapar, relaterar eller reagerar på förändring? Kan du se några andra mönster eller teman i din födelseresa som påminner dig om hur ditt liv ser ut just nu?

Att utforska vår födelseresa är ett kraftfullt verktyg för att förstå våra mönster och relationer till förändring och transformation. Genom att återknyta till Urmodern och hennes allomfattande kärlek kan vi läka gamla sår och omfamna vår egen förmåga att skapa och transformera. Det är en påminnelse om att vi alla är värdiga hennes kärlek och näring, precis som vi är.

 

Återförening med Urmodern: En kärleksfull omfamning bortom tid och rum

Även om relationen till din egen moder kan vara komplicerad, finns det en moderlig kärlek som alltid är tillgänglig för dig, en kärlek som är oändlig och villkorslös. Urmodern, den stora modern, den svarta madonnan, är den universella modern som älskar alla sina barn med samma intensitet och omsorg. Hon ser bortom våra brister och fel, och omfamnar oss med en kärlek som läker och förnyar.

Att återknyta till Urmodern är att återvända till den ursprungliga källan till kärlek och näring. Det är att komma hem till den varma famnen som vi alla längtar efter, oavsett hur vår relation till vår jordiska moder har varit. Urmodern är alltid där, redo att välkomna oss tillbaka till sitt hjärta.

Genom meditation, visualisering, ritualer eller helt enkelt genom att tillbringa tid i naturen kan vi öppna oss för Urmoderns kärleksfulla energi. Vi kan föreställa oss hennes mörka, varma famn som omsluter oss, hennes mjuka röst som viskar tröstande ord i våra öron. Vi kan be henne om vägledning, stöd och helande.

Urmodern påminner oss om att vi aldrig är ensamma, att vi alltid är förbundna med henne och med alla andra varelser. Vi är alla hennes barn, och vi kommer alla att återvända till henne i slutet av våra liv. Denna vetskap kan ge oss tröst och styrka, särskilt i tider av sorg, förlust eller ensamhet.

Att återknyta till Urmodern är en resa inåt, en resa mot självkärlek och acceptans. Det är att erkänna och hedra den gudomliga gnistan inom oss själva, att se oss själva som värdiga kärlek och respekt. Det är att omfamna vår egen sårbarhet och styrka, vårt ljus och vårt mörker.

Urmodern är alltid där, väntar på att vi ska komma hem. Hon är den eviga modern, den stora trösterskan, den som alltid älskar oss. Må vi komma ihåg hennes styrka och kraft, speciellt i tider som dessa 🌟

Afrodite: Gudinnan av Kärlek, Lust och Skönhet

Jul 15, 2024

Hekate: Den Grekiska Gudinnan av Magi och Övergångar

Jul 08, 2024

Charge of The Goddess: En Bön till Gudinnan

Jul 07, 2024

Dia Mundi Bloggen

Vill du få vårt Nyhetsbrev?

 

Du är trygg med oss. Vi skickar bara ut ett nyhetsbrev i veckan.